Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Seramik ve Cam Bölümü

“Cumhuriyetin 100. yılında Seramik Yüzeylerde Atatürk Çalıştayı" (ÇOMÜ, GSF)

Seramik ve Cam Bölümü akademisyenleri Prof.Dr.Yeşim Zümrüt, Dr.Öğr.Üyesi Müjde YÜCEL COŞAR ve Öğr.Gör.Dr. Mehmet Coşar yürütücülüğünde “Cumhuriyetin 100. yılında Seramik Yüzeylerde Atatürk Çalıştayı" seramik ve cam bölümü öğrencileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşmiştir.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÇALIŞTAYLAR VE SERGİLER İLE CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLAMALARINDA  

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında dış paydaşımız olan Çanakkale Belediyesi’nin desteği ile kendi alanında uzman birçok akademisyenin katılım sağlayacağı dört uygulamalı çalıştay ve iki kişisel sergi düzenleyecektir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yanı sıra Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Kaleseramik Atölye Kale'nin de katılım sağlayacağı sanat etkinlikleri, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü Karina Deniz Kültürü Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.  Gerçekleştirilecek olan sanat etkinlikleri şunlardır;  

•    "100. Yıl Çömlekçi Tornası Çalıştayı" (ÇOMÜ, ÇASEM)

•    "Atamıza Saygı" Sırüstü Seramik Boyama Çalıştayı” (ÇOMÜ, ESAM)

•    “Cumhuriyetin 100. yılında Seramik Yüzeylerde Atatürk Çalıştayı" (ÇOMÜ, GSF)

•    “Cumhuriyetin 100. Yılında Çocuk T-Shirtlerinde Türk Bayrağı, Atatürk ve 100. Yıl Baskısı Çalıştayı" (ÇOMÜ, GSF)

•    Dr. Öğr. Üyesi Oğuz TUNÇ “Balık Manzaraları” Kişisel Sergi (ÇOMÜ, GSF)

•    Doç. Deniz Kürşad “Zamansız Sokaklar: Çanakkale” Kişisel Sergi (ÇOMÜ, GSF)

Çeşitli sergi ve çalıştay gibi sanat etkinlikleri ile Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nı kutlayacağımız bu etkinliklerde bir arada olmak için tüm sanat severleri aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyacağız.