Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında, 27. Japonya Günleri'nin Çanakkale ayağında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Çanakkale Kültür ve Sanat Çalışmaları kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı işbirliği ile hazırlanan faaliyetlerin ortak açılış töreni gerçekleştirildi.

Etkinliğe Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Sayın Takahiko Katsumata, Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Tolga Özşen ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yeşim Zümrüt katıldı.
  Açılış töreninde, bölümümüz tarafından yapılan chawan, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu tarafından Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Sayın Takahiko Katsumata'ya sunuldu.