Seramik Bölümü, 4 yıllık eğitim süresince Serbest Seramik ve Endüstriyel Seramik Tasarım Sanat Dallarında teorik ve uygulamalı atölye derslerinden oluşan bir programla mezunlar vermektedir. Bu eğitim süresince gerçekleştirdikleri staj çalışmaları ile seramik sanayisini daha yakından tanıma olanağına da kavuşmaktadırlar. Mezunlarımızın seramik fabrikalarında iş bulma olanaklarının yanı sıra, açacakları özel atölyelerinde ya da lisansüstü eğitimlerini sürdürerek üniversitelerin ilgili birimlerinde akademik personel olarak çalışabilme şansına da sahiptirler. 7 atölye, 1 laboratuar, 5 fırın bulunan bölümümüzde, yüksek lisans eğitimi de verilmekte, düzenlediğimiz çalıştay, seminer, sergi ve mesleki gezilerle eğitim kalitemizi her geçen gün arttırmaktayız.

Ceramics and Glass Department

The Department of Ceramics graduates with a program consisting of theoretical and applied workshop courses in Free Ceramics and Industrial Ceramic Design Art Branches during 4 years of education. They also have the opportunity to get to know the ceramics industry more closely with the internship studies they carry out during this education. In addition to finding a job in ceramic factories, our graduates have the opportunity to work as academic staff in their private workshops or in the relevant units of universities by continuing their postgraduate education. In our department, which has 7 workshops, 1 laboratory and 5 kilns, graduate education is also given and we increase our education quality day by day with the workshops, seminars, exhibitions and professional trips we organize.